Manifest

La comissió d’educació ha aprovat el següent manifest. S’estan recollint signatures a l’stand de Plaça Catalunya, si us passeu no dubteu a acostar-vos i signar, no costa res!

Al final us adjuntem el model de recollida de signatures per si voleu imprimir-lo, juntar signatures i portar-nos el full a l’stand. Tota col·laboració serà degudament agraïda amb un somriure.

VERSIÓ EN CATALÀ

VERSION EN CASTELLANO

FIRMES

Anuncis

13 responses to “Manifest

 1. Hi ha una cosa que no entenc… La Declaració de Drets Humans parla d’educació gratuïta i de llibertat d’elecció dels pares i mares de l’educació que volen pels seus fills.
  I vosaltres ho traduïu en què cal una educació pública… No compleix amb la Declaració de Drets Humans una educació gratuïta impartida per ents privats finançats per l’Estat -és a dir per tots- per tal que es pugui garantir la llibertat d’elecció dels pares i mares sense que els recursos siguin un impediment?
  Precisament el que passa a aquest nostre país és que l’ensenyament dit privat -el concertat, per entendre’ns- no està prou finançat i, per tant, una família amb pocs recursos no té garantida la llibertat d’elecció. Però això no s’arregla suprimint l’escola concertada… S’arregla finançant-la… I que, garantida la gratuïtat de l’educació, siguin els pares i mares els que escullin…
  Sincerament, crec que darrera la Declaració de Drets Humans hi difresseu una política intervencionista i dirigista de l’eduació.
  Malament anem.

  • “Precisament el que passa a aquest nostre país és que l’ensenyament dit privat -el concertat, per entendre’ns- no està prou finançat (…)”

   En la meua opinió està massa financiat, ja que aquests diners públics que financien l’ensenayment concertat podríen anar a la pública, que falta li fa, i que assumeix a TOT l’alumnat, no tria (com sí fa la concertada) qui pot entrar i qui no.

   Diners de tots destinats a ensenyaments que no són per a tots: des del meu punt de vista, no!

   Un professor de secudària (de la pública, és clar).

   • Estic totalment d’acord amb el que dius. Aquí l’ensenyament concertat és elitista i selecciona els alumnes amb el consentiment d’inspecció. I encara que el Departament d’Ensenyament s’ompli la boca parlant de cohesió social del nostre sistema educatiu, amaga les xifres d’alumnes immigrants que omplen les aules del col.legis i instituts públics en contra del baix nombre d’immigrants que assisteixen a les escoles privades concertades, moltes d’elles religioses.
    Fa riure com s’ha interpretat el Pacte Nacional per l’Educació que van signar partits polítics i sindicats i la Llei d’Educació de Catalunya aprovada al parlament amb el vots a favor dels socialistes, convergents i Esquerra Republicana.
    Hi ha països que no tenen escola concertada. Tenen una escola pública de qualitat excel.lent i una privada per a qui vulgui pagar. Això és el hauríem de tenir a Catalunya i a la resta de l’Estat.

    Una professora de secundària indignada (de la pública)

 2. Hola, felicidades por el trabajo hecho. Sólo un par de cuestiones:

  1 Creo que se tendría que incluir en el manifiesto el tema del fomento del conocimiento libre (copyleft, creative commos…) y la utilización de software libre.

  2 Cuando la Declaración de los Derechos Universales habla de elección del “tipo” de educación de nuestros hijos, ¿a qué tipos de refiere?, ¿Cual es el listado de “tipos” que existen: pública, privada, religiosa, laica, creativa, sintética…? Yo no se a que se puede referir. Esto es como línea de debate.

  NOTA: la forma de ver el manifiesto en esta web es muy engorrosa. Os sugiero la publicación de documentos en formato pdf (hay software libre para crearlo).

  Saludos y ánimo:
  Un i-profe (profesor indignado)

  • Me parece interesante tu comentario.
   Deberíamos estar haciendo este tipo de debate, no sólo sobre dinero y falta de él.
   Y es verdad: qué tipo de educación podemos escoger? Alguién sabe a qué se refiere?

   Una i-madre (así?) madre indignada

 3. Ramón Sánchez Ramón

  No, el problema no és la insuficiència de la financiació de la privada, sinó que la privada vol les mateixes avantatges però sense les mateixes càrregues. A més comet un altre error de raonament: la pública no és una alternativa ideològica més, sinó que transmet els valors bàsics que se suposa que compartim en una societat democràtica. Es suposa que qualsevol altre escola els comparteix, tot i que afegix alguna altra consideració, però mai -es suposa- en contra, sinó dins del marc. A la pública cada professor té les seves “afegits” i així reflexa la pluralitat i fomenta el diàleg i la tolerància. ¡No és una alternativa més!

  Fora d’això, el manifest no m’agrada gens ni mica: són els tòpics de sempre, el discurs dels pedagogs de fa anys, el discurs del fracàs que ells mateixos ara denuncien, com si no tinguessin nada a veure.

  • Ostres,
   a mi també m’ha decepcionat una mica el manifest, crec que a la II República ja van sorgir propostes més potents… en aquest àmbit, almenys, hauriem de mirar més lluny i ser més creatius,
   Entenc però que els mestres i tots plegats estem tant preocupats amb la financiació que no veiem com canviar res més…
   però així, crec que tot i que tinguéssim recursos, a Educació seguiriem tenint un problema, i han de canviar coses, què hi diuen els alumnes, per exemple? És el model educatiu el que falla, també i el que hauriem de debatre aquí, ion puc trobar debats en aquest sentit?
   gràcies

 4. Hola, només volia comentar si és possible que el manifest estigui penjat d’alguna altra manera que faciliti el poder descarregar-lo i imprimir-lo per a que sigui més fàcil.

  He intentat imprimir-lo per poder fer-lo arribar tant el manifest com el full de signatures a una assamblea de una associació de la que participo i al final he hagut de retocar el format en un word i ha estat mes llarg del que pensava.

  Proposo que estigui en pdf per descarregar-lo i imprimir-lo fàcilment i m’ofereixo a passar-ho a pdf. Si em passeu el text si el teniu (sino ja faig copiat i pegar d’aqui) i us l’envio on em digueu passat a pdf per a que es pugui penjar.

 5. Us hauran explotat les neurones de tant pensar, eh ….

 6. Felicitats per la feina feta
  jo estic d’acord amb el manifest
  Ja ho han dit, però si ho pengessiu en pdf aniria millor per baixar-ho i posar-ho a la revista de l’institut on treballo
  Gràcies pel vostre treball

 7. I on és el dret dels pares de no portar els nens a l’escola i educar-los a casa? Això no és contempla? Per què s’ha de permetre que l’estat/comunitat programi els nostres fills passant per sobre de la voluntat dels pares? On queda la llibertat individual basada en un autèntic esperit crític al sistema?

  Deseduqueu-vos, desprogrameu-vos i reflexioneu una mica. Repetir sempre el mateix discurs de bones intencions no beneficia ningú.

  Per cert, potser us servirà veure això: http://www.youtube.com/watch?v=acLW1vFO-2Q (Està en anglès, però suposo que ho entendreu)

  Per altra part, espero que no entengueu les meves paraules com un retret, sinò com una visió complementària a la vostra.

  Salutacions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s